Receptai

Moliūgų desertas žiemai – močiutės patikrintas receptas saldumynų mėgėjams

Šis moliūgų desertas – tarsi močiutės virtuvės paslaptis, kurią norisi išsaugoti ir perduoti toliau. Kvapnus, saldus, su subtilia cinamono ir vanilės nata – jis ne tik papuoš jūsų žiemos stalą, bet ir taps sveikesne alternatyva įprastiems saldumynams. Moliūgas čia atskleidžia visą savo švelnumą, o kartu išlieka maistingas bei natūralus.

Maistinė vertė (100 g deserto)
Energija85 kcal
Baltymai1,3 g
Riebalai1,5 g
Angliavandeniai16 g
Skaidulos2,0 g
Vitaminas A4200 µg (525 % RPN)
Vitaminas C10 mg (11 % RPN)
Kalis240 mg (12 % RPN)

Ingredientai

  • 1,5 kg moliūgo (be žievės ir sėklų)
  • 200 g cukraus (galite reguliuoti pagal skonį)
  • 1 arbat. š. cinamono
  • 1 arbat. š. vanilinio cukraus
  • 1 apelsino sultys ir tarkuota žievelė
  • 100 ml vandens
  • 1 arbat. š. sviesto (nebūtina, dėl skonio)

Kaip paruošti

  1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Sudėkite į puodą, įpilkite vandenį, uždenkite ir troškinkite 20–25 minutes, kol suminkštės.
  3. Įdėkite cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų, tarkuotą apelsino žievelę ir sultis.
  4. Maišykite ir virkite dar 15 minučių, kol masė taps vientisa ir šiek tiek sutirštės.
  5. Norėdami švelnesnės tekstūros, sutrinkite viską trintuvu.
  6. Karštą desertą supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Moliūgų desertas puikiai tinka tiek vienas, tiek kaip užpilas ant varškės, jogurto, blynelių ar košių. Tai sveikas, kvapnus ir šiltas saldumynas, kuris žiemą primins rudens jaukumą ir močiutės virtuvės skonį.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

129

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *