Receptai

Kopūstų ir grybų mišrainė žiemai – močiutės paslaptis rudens atsargoms

Kopūstų ir grybų mišrainė – tai senovinis receptas, kurio skonis primena močiutės virtuvę. Natūraliai salstelėję kopūstai, aromatingi grybai ir švelniai rūgštus padažas sukuria tobulą derinį. Šis patiekalas tinka tiek prie mėsos, tiek kaip savarankiškas užkandis – sotus, kvapnus ir kupinas miško gėrybių aromato.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija45 kcal
Baltymai2,0 g
Riebalai1,5 g
Angliavandeniai5,4 g
Skaidulos2,2 g
Vitaminas C18 mg (20 % RPN)
Kalis250 mg (12 % RPN)
Geležis0,8 mg (6 % RPN)

Ingredientai

  • 1,5 kg baltagūžių kopūstų
  • 500 g virtų arba apvirtų grybų (voveraičių, baravykų ar pievagrybių)
  • 300 g morkų
  • 200 g svogūnų
  • 150 ml aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Kopūstus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  2. Grybus nuvalykite, pavirkite 10–15 minučių pasūdytame vandenyje, tada nusausinkite.
  3. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, pakepinkite 5–7 minutes.
  4. Tada sudėkite kopūstus ir grybų gabalėlius. Įberkite druskos, cukraus, pipirų, įdėkite lauro lapus ir supilkite actą.
  5. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 25 minutes, kol daržovės suminkštės, bet nepraras formos.
  6. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Kopūstų ir grybų mišrainė puikiai dera su bulvėmis, grikiais, kotletais ar kepta mėsa. Ji taip pat skani viena – tiesiog su duona. Tai senovinis, laiko patikrintas receptas, kuris šildo žiemą ir kvepia rudeniu.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

129

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *