Ši mišrainė su agurkais – tikras kaimo virtuvės klasikos pavyzdys. Ji primena močiutės daržinę, kur viskas kvepia šviežiomis daržovėmis ir vasara. Gardus derinys iš agurkų, pomidorų, svogūnų ir morkų užtikrina puikų skonį ir išlaiko švelnų traškumą net žiemą. Paprasta, soti ir kupina natūralaus daržovių aromato – tokia mišrainė visada ras vietą ant šeimos stalo.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 39 kcal |
| Baltymai | 1,0 g |
| Riebalai | 1,3 g |
| Angliavandeniai | 6,1 g |
| Skaidulos | 1,4 g |
| Cukrus | 3,7 g |
| Vitaminas C | 11 mg (12 % RPN) |
| Kalis | 170 mg (8 % RPN) |
Ingredientai
- 1 kg agurkų
- 500 g pomidorų
- 300 g morkų
- 200 g svogūnų
- 100 ml aliejaus
- 100 ml acto (9 %)
- 2 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. druskos
- 1 arbat. š. juodųjų pipirų
- 2 lauro lapai
Kaip paruošti
- Agurkus, pomidorus ir morkas nuplaukite, agurkus supjaustykite griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
- Į didelį puodą supilkite aliejų, actą, sudėkite cukrų, druską, pipirus ir lauro lapus.
- Užvirkite marinatą, tuomet sudėkite visas daržoves.
- Troškinkite ant vidutinės ugnies 15–20 minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks tvirtos.
- Karštą mišrainę supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite ir apverskite, kol atvės.
Su kuo patiekti
Agurkų mišrainė tinka prie bulvių, mėsos ar žuvies patiekalų. Ji puikiai dera ir kaip lengvas užkandis su duona ar šventinių salotų pagrindas – paprasta, natūrali ir tikro kaimo skonio.

















