Receptai

Mišrainė su agurkais žiemai – močiutės kaimiškas receptas

Ši mišrainė su agurkais – tikras kaimo virtuvės klasikos pavyzdys. Ji primena močiutės daržinę, kur viskas kvepia šviežiomis daržovėmis ir vasara. Gardus derinys iš agurkų, pomidorų, svogūnų ir morkų užtikrina puikų skonį ir išlaiko švelnų traškumą net žiemą. Paprasta, soti ir kupina natūralaus daržovių aromato – tokia mišrainė visada ras vietą ant šeimos stalo.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija39 kcal
Baltymai1,0 g
Riebalai1,3 g
Angliavandeniai6,1 g
Skaidulos1,4 g
Cukrus3,7 g
Vitaminas C11 mg (12 % RPN)
Kalis170 mg (8 % RPN)

Ingredientai

  • 1 kg agurkų
  • 500 g pomidorų
  • 300 g morkų
  • 200 g svogūnų
  • 100 ml aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Agurkus, pomidorus ir morkas nuplaukite, agurkus supjaustykite griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, morkas sutarkuokite stambia tarka.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Į didelį puodą supilkite aliejų, actą, sudėkite cukrų, druską, pipirus ir lauro lapus.
  4. Užvirkite marinatą, tuomet sudėkite visas daržoves.
  5. Troškinkite ant vidutinės ugnies 15–20 minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks tvirtos.
  6. Karštą mišrainę supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Agurkų mišrainė tinka prie bulvių, mėsos ar žuvies patiekalų. Ji puikiai dera ir kaip lengvas užkandis su duona ar šventinių salotų pagrindas – paprasta, natūrali ir tikro kaimo skonio.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

129

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *