Receptai

Marinuoti kukurūzai žiemai – netikėtas, bet skanus pasirinkimas žiemos stalui

Marinuoti kukurūzai – tai netikėtas, tačiau labai gardus žiemos ruošinys. Jie išlaiko malonų traškumą, švelnų saldumą ir puikiai tinka prie įvairių patiekalų. Tokie kukurūzai gali būti naudojami salotoms, užkandžiams ar kaip gardus priedas prie mėsos ir žuvies. Paprastas receptas, kuris nudžiugins visą šeimą!

Maistinė vertė (100 g kukurūzų)
Energija86 kcal
Baltymai3,2 g
Riebalai1,2 g
Angliavandeniai15,6 g
Skaidulos2,7 g
Cukrus4,8 g
Kalis250 mg (12 % RPN)
Vitaminas B10,25 mg (20 % RPN)

Ingredientai

  • 6–8 šviežių kukurūzų burbuolės
  • 1 litras vandens
  • 150 ml acto (9 %)
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. druskos
  • 5 juodieji pipirai (grūdelių)
  • 2 lauro lapai
  • 1 skiltelė česnako (kiekvienam stiklainyje)

Kaip paruošti

  1. Kukurūzų burbuoles nulupkite, nuimkite siūlus ir pavirkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių.
  2. Leiskite šiek tiek atvėsti ir atskirkite grūdelius nuo burbuolių.
  3. Paruoškite marinatą – užvirkite vandenį su cukrumi, druska, pipirais, lauro lapais ir actu.
  4. Sudėkite kukurūzų grūdelius į sterilizuotus stiklainius, įdėkite po skiltelę česnako.
  5. Užpilkite karštu marinatu, užsukite dangtelius ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Marinuoti kukurūzai puikiai dera prie salotų, sumuštinių, mėsos patiekalų ar troškinių. Jie suteikia patiekalams lengvo saldumo, spalvingumo ir traškumo. Tai puikus būdas išlaikyti vasarišką skonį žiemos metu – paprasta, gardu ir originalu.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

129

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *