Receptai

Perlinių kruopų mišrainė žiemai – sotus ir maistingas pasirinkimas

Perlinių kruopų mišrainė – tai maistingas, švelnaus skonio ir labai sotus žiemos ruošinys. Ji puikiai dera prie mėsos ar žuvies, o taip pat gali būti valgoma kaip atskiras patiekalas. Perlinių kruopų skonis čia puikiai susilieja su daržovėmis ir prieskoniais, suteikdamas mišrainei naminio jaukumo ir pilnaverčio maisto pojūtį.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija67 kcal
Baltymai2,2 g
Riebalai1,3 g
Angliavandeniai11,8 g
Skaidulos2,6 g
Kalis220 mg (10 % RPN)
Geležis1,0 mg (7 % RPN)
Vitaminas B31,8 mg (12 % RPN)

Ingredientai

  • 1 stiklinė perlinių kruopų
  • 1 kg pomidorų
  • 400 g morkų
  • 400 g svogūnų
  • 400 g saldžiųjų paprikų
  • 150 ml aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Perlinių kruopų iš vakaro pamirkykite ir išvirkite iki pusės minkštumo, tada nukoškite.
  2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, paprikas – juostelėmis, morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, pakepinkite apie 5 minutes.
  4. Tada sudėkite paprikas ir pomidorus, troškinkite dar 10 minučių.
  5. Įberkite druską, cukrų, pipirus, lauro lapus ir supilkite actą.
  6. Galiausiai sudėkite virtas kruopas ir maišydami troškinkite 15–20 minučių, kol viskas susijungs į vienalytę masę.
  7. Karštą mišrainę supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Perlinių kruopų mišrainė – puikus pasirinkimas kaip garnyras prie mėsos ar žuvies. Ji taip pat gali būti valgoma viena – šilta ar šalta. Tai maistingas, sotus ir subalansuotas patiekalas, kuriame susijungia grūdai ir daržovių skonis – tikras komforto maistas žiemai.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

129

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *