Receptai

Žalių kopūstų mišrainė žiemai – paprastas receptas šaltajam sezonui

Žalių kopūstų mišrainė – vienas paprasčiausių ir sveikiausių būdų pasiruošti daržovių atsargų žiemai. Ji išsaugo traškumą, gaivų skonį ir daug vitaminų, todėl puikiai tinka prie įvairių pagrindinių patiekalų. Tai tradicinis receptas, kurį lengva paruošti net pradedantiesiems, o stiklainiai su šia mišraine visada greitai ištuštėja šaltuoju sezonu.

Maistinė vertė (100 g)
Energinė vertė32 kcal
Baltymai1,3 g
Riebalai0,2 g
Angliavandeniai7 g
Skaidulos2,5 g
VitaminaiC, K, B grupė
MineralaiKalis, kalcis, magnis

Ingredientai

  • 2 kg baltagūžių kopūstų
  • 0,5 kg morkų
  • 0,5 kg svogūnų
  • 200 ml aliejaus
  • 150 ml 9 % acto
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • keli lauro lapai, pipirų žirneliai

Paruošimas

  1. Kopūstus smulkiai supjaustykite ar sutarkuokite.
  2. Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  3. Daržoves sudėkite į didelį dubenį, suberkite druską ir šiek tiek paminkykite, kad išsiskirtų sultys.
  4. Supilkite aliejų, cukrų, actą ir gerai išmaišykite.
  5. Į paruoštus stiklainius dėkite daržovių mišinį, sluoksniuokite su prieskoniais.
  6. Stiklainius užsukite dangteliais ir laikykite vėsioje vietoje.

Su kuo patiekti

Žalių kopūstų mišrainė puikiai tinka prie virtų bulvių, kotletų, troškinių ar žuvies patiekalų. Ji gali būti patiekiama ir kaip lengvas užkandis su duona ar gardus priedas prie šventinių patiekalų.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *