Receptai

Virta kopūstų mišrainė žiemai – sotus gardumynas stiklainyje

Virta kopūstų mišrainė – tai puikus būdas pasiruošti gardžių atsargų žiemai. Kaitinant daržoves su prieskoniais ir padažu, jos įgauna ypatingą skonį, o stiklainiuose išsilaiko ištisus mėnesius. Ši mišrainė yra sotesnė nei žalių kopūstų variantas, todėl dažnai naudojama kaip garnyras prie mėsos patiekalų ar tiesiog kaip greitas užkandis.

Maistinė vertė (100 g)
Energinė vertė40 kcal
Baltymai1,2 g
Riebalai1,5 g
Angliavandeniai7 g
Skaidulos2 g
VitaminaiC, K, B grupė
MineralaiKalis, kalcis, magnis

Ingredientai

  • 2 kg kopūstų
  • 0,5 kg morkų
  • 0,5 kg svogūnų
  • 200 ml pomidorų padažo arba tyrės
  • 200 ml aliejaus
  • 150 ml 9 % acto
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • prieskoniai: pipirų žirneliai, lauro lapai

Paruošimas

  1. Kopūstus smulkiai supjaustykite.
  2. Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite daržoves ir pakepinkite apie 10 minučių.
  4. Supilkite pomidorų padažą, suberkite cukrų, druską, prieskonius ir troškinkite 20 minučių.
  5. Supilkite actą, gerai išmaišykite ir dar pavirkite 5 minutes.
  6. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais.
  7. Apverskite stiklainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Su kuo patiekti

Virta kopūstų mišrainė puikiai dera su virtomis bulvėmis, kotletais, kepsniais ar žuvimi. Ji taip pat gali būti patiekiama kaip sotus užkandis su duona arba naudojama kaip priedas prie šventinių patiekalų.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *