Uncategorized

Obuolių pyragas su kefyru: purus ir minkštas desertas

Obuolių pyragas su kefyru – tai vienas paprasčiausių ir greičiausių kepinių, kuriam nereikia daug pastangų. Kefyras suteikia pyragui purumo, drėgmės ir minkštumo, todėl šis desertas patinka net ir tiems, kurie nemėgsta sausų kepinių. Obuoliai suteikia natūralaus saldumo bei gaivumo, o cinamonas praturtina aromatą. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam smaližiavimui, tiek šeimos savaitgalio desertui.

Maistinė vertė (100 g)

Maistinė vertė (100 g pyrago)
Energija205 kcal
Baltymai5 g
Riebalai7 g
Angliavandeniai30 g
Skaidulos2 g
Cukrus14 g
Kalcis95 mg (10 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 200 ml kefyro
  • 80 ml aliejaus
  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 3 vidutiniai obuoliai
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • Cukraus pudros pabarstymui

Kaip gaminti

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps puri.
  2. Supilkite kefyrą, aliejų ir gerai išmaišykite.
  3. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską, lengvai permaišykite.
  4. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis, apibarstykite cinamonu.
  5. Į kepimo formą supilkite pusę tešlos, sudėkite obuolius, užpilkite likusia tešla.
  6. Kepkite 180 °C temperatūroje 35–40 minučių, kol paviršius taps auksinis.
  7. Atvėsus pabarstykite cukraus pudra.

Su kuo patiekti

Šis pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Jį galima patiekti su stikline šalto pieno, grietinės šaukšteliu arba uogų tyre. Norint ypatingo skonio, prie pyrago dera ir vaniliniai ledai.

Aš – Ona. Jau daugiau nei 25 metus puoselėju savo šeimos ūkį, dirbu laukuose ir daržuose. Man svarbiausia – natūralumas ir pagarba gamtai, todėl visada stengiuosi gyventi tvariai. Mėgstu auginti gėles, prižiūrėti sodą ir dalintis savo patirtimi su kitais…

Susiję straipsniai

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *