Receptai

Moliūgų ir obuolių mišrainė žiemai – saldžiarūgštis rudens derliaus skonis

Moliūgų ir obuolių mišrainė – tai neįprastas, bet labai gardus derinys, kuris puikiai subalansuoja salstelėjusį moliūgų minkštumą ir rūgštesnių obuolių gaivumą. Ši mišrainė puikiai tinka prie paukštienos, kiaulienos ar tiesiog kaip saldžiarūgštis garnyras. Stiklainiai su šia mišraine žiemą tampa tikru atradimu – jie papuošia stalą tiek kasdien, tiek per šventes.

Maistinė vertė (100 g)
Energinė vertė42 kcal
Baltymai0,6 g
Riebalai0,3 g
Angliavandeniai10 g
Skaidulos2 g
VitaminaiA, C, E, B grupė
MineralaiKalis, magnis, kalcis

Ingredientai

  • 1,5 kg moliūgo
  • 1,5 kg obuolių (geriausia rūgštesnių)
  • 0,5 kg morkų
  • 200 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • 150 ml 9 % acto
  • 150 ml aliejaus
  • prieskoniai: cinamonas, gvazdikėliai (pagal skonį)

Paruošimas

  1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  2. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite gabaliukais.
  3. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  4. Į puodą supilkite aliejų, sudėkite daržoves ir obuolius, lengvai patroškinkite apie 10 minučių.
  5. Suberkite cukrų, druską, prieskonius, gerai išmaišykite.
  6. Supilkite actą ir troškinkite dar 15–20 minučių, kol masė suminkštės, bet išliks gabaliukai.
  7. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite.
  8. Apverskite stiklainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Su kuo patiekti

Moliūgų ir obuolių mišrainė puikiai tinka prie paukštienos, kiaulienos ar žuvies patiekalų. Ji gali būti patiekiama ir kaip saldžiarūgštis garnyras prie kruopų ar tiesiog kaip gardus užkandis su duona.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *