Receptai

Marinuoti burokėliai su paprika žiemai – gaivi ir gardi idėja žiemos stalui

Marinuoti burokėliai su paprika – spalvinga, kvapni ir labai skani daržovių mišrainė, kuri ne tik puošia stalą, bet ir praturtina patiekalus gaiviu saldžiarūgščiu skoniu. Burokėliai suteikia mišrainei ryškią spalvą ir natūralų saldumą, o paprika – švelnų aromatą bei traškumą. Tai puikus pasirinkimas žiemos atsargoms – paprasta paruošti ir visada gardu!

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija48 kcal
Baltymai1,4 g
Riebalai1,2 g
Angliavandeniai8,9 g
Skaidulos2,1 g
Vitaminas C11 mg (12 % RPN)
Kalis250 mg (12 % RPN)
Geležis1,0 mg (7 % RPN)

Ingredientai

  • 1 kg burokėlių
  • 500 g saldžiųjų paprikų
  • 200 g svogūnų
  • 100 ml acto (9 %)
  • 100 ml aliejaus
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. maltų pipirų
  • 2 lauro lapai
  • 1 arbat. š. kalendros sėklų (nebūtina, bet suteikia aromato)

Kaip paruošti

  1. Burokėlius išvirkite su lupena iki minkštumo, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  2. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūnus – pusžiedžiais.
  3. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus ir paprikas, kepkite 5–7 minutes.
  4. Sudėkite burokėlius, įberkite druską, cukrų, pipirus, kalendros sėklas ir lauro lapus.
  5. Supilkite actą ir troškinkite 15–20 minučių ant silpnos ugnies, kol skoniai susigers.
  6. Karštą mišrainę supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Marinuoti burokėliai su paprika tinka prie mėsos, bulvių patiekalų ar kaip salotos šventiniam stalui. Jie suteikia lėkštėje spalvų, gaivumo ir natūralaus saldumo – tai puikus būdas praturtinti žiemos meniu sveiku, kvapniu ir gardžiu užkandžiu.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

129

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *