Receptai

Grybų mišrainė žiemai – miško gėrybės stiklainyje

Ši grybų mišrainė – tikras rudens skonis, uždaromas į stiklainį ir išsaugantis miško aromatą visai žiemai. Mišrainėje dera virti grybai, daržovės ir subtilus prieskonių balansas. Puikiai tinka prie karštų patiekalų ar kaip gardus užkandis ant šventinio stalo.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija64 kcal
Baltymai2,8 g
Riebalai3,1 g
Angliavandeniai6,5 g
Skaidulos2,0 g
Cukrus3,4 g
Vitaminas C6 mg (7 % RPN)
Kalis230 mg (12 % RPN)

Ingredientai

  • 1,5 kg virtų miško grybų (baravykų, raudonikių, voveraičių ar mišrainės)
  • 500 g morkų
  • 400 g svogūnų
  • 250 ml aliejaus
  • 100 ml 9 % acto
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai
  • 5 juodieji pipirai žirneliais

Kaip paruošti

  1. Virtus grybus nusunkti ir, jei reikia, supjaustyti stambesniais gabaliukais.
  2. Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūnus ir morkas, troškinti 10–12 minučių, kol suminkštės.
  4. Sudėti grybus, įberti druską, cukrų, pipirus ir lauro lapus, troškinti dar 20 minučių.
  5. Supilti actą, pavirti dar 5 minutes.
  6. Karštą mišrainę sudėti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dangteliais žemyn, kol atvės.

Su kuo patiekti

Puikiai dera su bulvėmis, kruopomis ar mėsiškais patiekalais. Taip pat skani kaip savarankiškas užkandis.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *