Ši virtų burokėlių ir pomidorų mišrainė – spalvingas, gardus ir sveikas pasirinkimas žiemos atsargoms. Ji puikiai dera prie mėsos, žuvies ar tiesiog su šviežia duona, o malonus saldžiarūgštis skonis primena vasaros daržovių gaivumą net šalčiausią dieną.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 72 kcal |
| Baltymai | 1,5 g |
| Riebalai | 2,4 g |
| Angliavandeniai | 11,2 g |
| Skaidulos | 2,1 g |
| Cukrus | 7,5 g |
| Vitaminas C | 9 mg (10 % RPN) |
| Kalis | 210 mg (11 % RPN) |
Ingredientai
- 2 kg virtų burokėlių
- 1 kg pomidorų
- 500 g morkų
- 500 g svogūnų
- 250 ml aliejaus
- 150 ml 9 % acto
- 150 g cukraus
- 1 valg. š. druskos
- 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų
Kaip paruošti
- Virtus burokėlius nulupti ir sutarkuoti stambia tarka.
- Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę ir susmulkinti.
- Morkas ir svogūnus taip pat sutarkuoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis.
- Visas daržoves sudėti į didelį puodą, supilti aliejų, cukrų, druską ir pipirus.
- Troškinti ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kol daržovės suminkštės ir išsiskirs sultys.
- Įpilti actą, pavirti dar 5 minutes.
- Karštą mišrainę sudėti į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukti ir apversti dangteliais žemyn, kol atvės.
Su kuo patiekti
Puikiai tinka prie keptos mėsos ar bulvių patiekalų. Taip pat gardu tiesiog su juoda duona.

















