Receptai

Virtų burokėlių mišrainė su pomidorais žiemai – gardus derinys šaltajam sezonui

Ši virtų burokėlių ir pomidorų mišrainė – spalvingas, gardus ir sveikas pasirinkimas žiemos atsargoms. Ji puikiai dera prie mėsos, žuvies ar tiesiog su šviežia duona, o malonus saldžiarūgštis skonis primena vasaros daržovių gaivumą net šalčiausią dieną.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija72 kcal
Baltymai1,5 g
Riebalai2,4 g
Angliavandeniai11,2 g
Skaidulos2,1 g
Cukrus7,5 g
Vitaminas C9 mg (10 % RPN)
Kalis210 mg (11 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kg virtų burokėlių
  • 1 kg pomidorų
  • 500 g morkų
  • 500 g svogūnų
  • 250 ml aliejaus
  • 150 ml 9 % acto
  • 150 g cukraus
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų

Kaip paruošti

  1. Virtus burokėlius nulupti ir sutarkuoti stambia tarka.
  2. Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę ir susmulkinti.
  3. Morkas ir svogūnus taip pat sutarkuoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis.
  4. Visas daržoves sudėti į didelį puodą, supilti aliejų, cukrų, druską ir pipirus.
  5. Troškinti ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kol daržovės suminkštės ir išsiskirs sultys.
  6. Įpilti actą, pavirti dar 5 minutes.
  7. Karštą mišrainę sudėti į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukti ir apversti dangteliais žemyn, kol atvės.

Su kuo patiekti

Puikiai tinka prie keptos mėsos ar bulvių patiekalų. Taip pat gardu tiesiog su juoda duona.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *