Ryškiaspalvė ir kvapni paprikų mišrainė – tarsi saulės spindulys šaltą žiemos dieną. Ji kupina vasaros aromatų, išlaiko šviežių daržovių skonį ir džiugina spalvų įvairove. Tokia mišrainė ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir suteiks gaivumo prie įvairių patiekalų. Lengvai paruošiama, išlaiko malonų traškumą, o kiekvienas stiklainis primins šiltas rugpjūčio dienas, kai daržovės pasiekia savo skonių viršūnę.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 42 kcal |
| Baltymai | 1,1 g |
| Riebalai | 0,6 g |
| Angliavandeniai | 8,3 g |
| Skaidulos | 1,5 g |
| Cukrus | 5,4 g |
| Vitaminas C | 95 mg (105 % RPN) |
| Kalis | 210 mg (10 % RPN) |
Ingredientai
- 2 kg saldžiųjų paprikų
- 500 g morkų
- 300 g svogūnų
- 100 ml 9 % acto
- 150 ml aliejaus
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių
- 2 lauro lapai
Kaip paruošti
- Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.
- Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambesne tarka.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
- Į didelį puodą supilkite aliejų, actą, suberkite cukrų, druską, pipirus ir lauro lapus.
- Sudėkite visas daržoves, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 25–30 minučių, kartkartėmis pamaišydami.
- Kai daržovės suminkštės, bet išlaikys formą, karštą mišrainę iš karto supilstykite į sterilizuotus stiklainius.
- Sandariai užsukite, apverskite aukštyn dugnu ir palikite atvėsti po rankšluosčiu.
Su kuo patiekti
Paprikų mišrainė nuostabiai tinka prie keptos mėsos, žuvies, bulvių ar grikių. Ji suteikia patiekalams gaivumo, spalvų ir malonios rūgštelės. Taip pat puikiai dera prie grilio patiekalų ar gali būti patiekiama kaip užkandis su šviežia duona.

















