Obuolių uogienė – tai vienas tradiciškiausių ir universaliausių konservų, kurio aromatas primena vaikystę. Ji puikiai tinka tiek kaip saldus užtepas ant duonos ar blynų, tiek kaip ingredientas pyragams bei sausainiams. Šis receptas yra paprastas, tačiau uogienė gaunasi kvapni, sodraus skonio ir puikiai tinkanti laikyti per visą žiemą.
Maistinė vertė (100 g)
Maistinė vertė (100 g uogienės) | |
---|---|
Energija | 190 kcal |
Baltymai | 0,4 g |
Riebalai | 0,2 g |
Angliavandeniai | 48 g |
Skaidulos | 1,5 g |
Cukrus | 42 g |
Kalis | 105 mg (5 % RPN) |
Ingredientai
- 1 kg obuolių
- 700 g cukraus
- 1 stiklinė vandens (apie 200 ml)
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono (nebūtina)
- 1 šaukštas citrinos sulčių
Kaip gaminti
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės.
- Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir virkite ant silpnos ugnies dar 30–40 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Jei norite vientisos konsistencijos, masę sutrinkite blenderiu. Jei mėgstate su gabaliukais – palikite taip, kaip yra.
- Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangtelius.
- Apverskite stiklainius aukštyn dugnu ir palaikykite, kol atvės.
Su kuo patiekti
Obuolių uogienė puikiai tinka tepti ant šviežios duonos, ragauti su blynais ar varškėčiais. Ji taip pat gali būti naudojama kaip pyragų, bandelių ar sausainių įdaras. Žiemą stiklainis šios uogienės tampa tikru jaukumo šaltiniu.