Receptai

Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai – iš daržo tiesiai į stiklainį

Ši nekaitinta moliūgų mišrainė – tikras rudens lobis, išlaikantis visas daržovių maistines medžiagas ir natūralų traškumą. Gaivi, lengvai rūgštelėjusi ir subtiliai saldi – puikus pasirinkimas žiemos užkandžiams ar prie pagrindinių patiekalų. Paruošiama be virimo, todėl išlieka natūralus moliūgų ir daržo gėrybių skonis.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija48 kcal
Baltymai1,2 g
Riebalai1,0 g
Angliavandeniai9,2 g
Skaidulos2,5 g
Cukrus6,3 g
Vitaminas C11 mg (12 % RPN)
Kalis190 mg (10 % RPN)

Ingredientai

  • 1,5 kg šviežio moliūgo
  • 500 g morkų
  • 400 g paprikų (raudonų ir geltonų)
  • 300 g svogūnų
  • 150 ml obuolių acto (6 %)
  • 100 ml aliejaus
  • 150 g cukraus
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 arbat. š. garstyčių grūdelių

Kaip paruošti

  1. Moliūgą, morkas ir paprikas sutarkuoti arba supjaustyti plonomis šiaudelėmis.
  2. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais.
  3. Visas daržoves sudėti į didelį dubenį, įberti druską, cukrų, pipirus ir garstyčias.
  4. Supilti actą ir aliejų, gerai išmaišyti.
  5. Palikti pastovėti 6–8 valandas, kol daržovės išleis sultis.
  6. Mišrainę su sultimis sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti dangteliais ir laikyti vėsioje vietoje.

Su kuo patiekti

Puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar keptų bulvių. Taip pat galima naudoti kaip gaivų užkandį ar salotų pagrindą.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *