Ši nekaitinta moliūgų mišrainė – tikras rudens lobis, išlaikantis visas daržovių maistines medžiagas ir natūralų traškumą. Gaivi, lengvai rūgštelėjusi ir subtiliai saldi – puikus pasirinkimas žiemos užkandžiams ar prie pagrindinių patiekalų. Paruošiama be virimo, todėl išlieka natūralus moliūgų ir daržo gėrybių skonis.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 48 kcal |
| Baltymai | 1,2 g |
| Riebalai | 1,0 g |
| Angliavandeniai | 9,2 g |
| Skaidulos | 2,5 g |
| Cukrus | 6,3 g |
| Vitaminas C | 11 mg (12 % RPN) |
| Kalis | 190 mg (10 % RPN) |
Ingredientai
- 1,5 kg šviežio moliūgo
- 500 g morkų
- 400 g paprikų (raudonų ir geltonų)
- 300 g svogūnų
- 150 ml obuolių acto (6 %)
- 100 ml aliejaus
- 150 g cukraus
- 1,5 valg. š. druskos
- 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 arbat. š. garstyčių grūdelių
Kaip paruošti
- Moliūgą, morkas ir paprikas sutarkuoti arba supjaustyti plonomis šiaudelėmis.
- Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais.
- Visas daržoves sudėti į didelį dubenį, įberti druską, cukrų, pipirus ir garstyčias.
- Supilti actą ir aliejų, gerai išmaišyti.
- Palikti pastovėti 6–8 valandas, kol daržovės išleis sultis.
- Mišrainę su sultimis sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti dangteliais ir laikyti vėsioje vietoje.
Su kuo patiekti
Puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar keptų bulvių. Taip pat galima naudoti kaip gaivų užkandį ar salotų pagrindą.

















