Receptai

Moliūgų ikra žiemai – tradicinis pasirinkimas šaltajam sezonui

Moliūgų ikra – tai vienas populiariausių rudens konservavimo receptų. Ji švelnaus, kremiško skonio, puikiai tinka prie įvairių patiekalų ir suteikia jaukumo šaltuoju metų laiku. Šis patiekalas gaminamas iš paprastų ingredientų, o moliūgas suteikia ne tik spalvos, bet ir natūralaus salstelėjimo bei maistingumo.

Maistinė vertė (100 g ikros)
Energija48 kcal
Baltymai1,2 g
Riebalai2,1 g
Angliavandeniai6,7 g
Skaidulos1,9 g
Vitaminas A3800 µg (475 % RPN)
Kalis220 mg (11 % RPN)
Vitaminas C10 mg (11 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kg moliūgo (be žievės ir sėklų)
  • 400 g svogūnų
  • 300 g morkų
  • 200 g pomidorų (arba 2 valg. š. pomidorų pastos)
  • 150 ml aliejaus
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. maltų pipirų
  • 2 skiltelės česnako (nebūtina)

Kaip paruošti

  1. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, svogūnus smulkiai supjaustykite.
  3. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite apie 5–7 minutes, kol suminkštės.
  4. Tuomet sudėkite moliūgą ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol suminkštės.
  5. Sudėkite pomidorus (arba pomidorų pastą), druską, cukrų, pipirus ir, jei norite, česnaką.
  6. Troškinkite dar 15–20 minučių, kol masė sutirštės.
  7. Sutrinkite viską trintuvu iki vientisos masės ir dar kelias minutes pakaitinkite.
  8. Karštą moliūgų ikrą supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Moliūgų ikra puikiai dera su bulvėmis, kruopomis ar mėsa. Ji taip pat tinka kaip užtepėlė ant duonos ar skrebučių – švelni, saldžiarūgštė ir maistinga, puikiai papildanti žiemos meniu.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

124

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *