Kopūstų mišrainė – vienas populiariausių žiemos konservų, kuris šaltuoju sezonu tampa tikru stalo gelbėtoju. Ji puikiai dera tiek prie mėsos patiekalų, tiek su bulvėmis, kruopomis ar žuvimi. Mišrainė pasižymi gaiviu, traškiu kopūstų skoniu, kurį papildo morkos, svogūnai ir lengvas rūgštumas iš marinato. Šis tradicinis receptas yra paprastas, patikrintas ir daugelio šeimų ruošiamas jau ne vieną dešimtmetį.
Maistinė vertė (100 g) | |
---|---|
Energija | 35 kcal |
Baltymai | 1,2 g |
Riebalai | 0,3 g |
Angliavandeniai | 7 g |
Skaidulos | 2 g |
Vitaminai | C, K, B grupė |
Mineralai | Kalis, kalcis, magnis |
Ingredientai
- 2 kg baltagūžių kopūstų
- 0,5 kg morkų
- 0,5 kg svogūnų
- 200 ml aliejaus
- 200 ml 9 % acto
- 150 g cukraus
- 2 šaukštai druskos
- keli lauro lapai, pipirų žirneliai
Paruošimas
- Kopūstus smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
- Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
- Daržoves sudėkite į didelį puodą, supilkite aliejų, suberkite cukrų, druską, prieskonius.
- Kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios.
- Supilkite actą, išmaišykite ir dar pavirkite 5 minutes.
- Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais.
- Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Su kuo patiekti
Kopūstų mišrainė puikiai tinka prie bulvių, kruopų patiekalų ar kotletų, taip pat yra gardus priedas prie žuvies ar keptos mėsos. Ji gali būti patiekiama ir kaip šaltas užkandis ant vaišių stalo.