Ši agurkų ir paprikų mišrainė – tikras vasaros skonis stiklainyje. Gaivūs agurkai, saldžios paprikos ir lengvas rūgštelės prieskonis sukuria puikų derinį, kuris žiemą atgaivins bet kurį patiekalą. Mišrainė ruošiama greitai, iš paprastų ingredientų, ir išlieka traški visą žiemą.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 40 kcal |
| Baltymai | 0,8 g |
| Riebalai | 1,5 g |
| Angliavandeniai | 6,2 g |
| Skaidulos | 1,5 g |
| Cukrus | 4,1 g |
| Vitaminas C | 25 mg (28 % RPN) |
| Kalis | 170 mg (8 % RPN) |
Ingredientai
- 1 kg agurkų
- 500 g raudonųjų paprikų
- 300 g morkų
- 200 g svogūnų
- 100 ml aliejaus
- 100 ml acto (9 %)
- 2 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. druskos
- 1 arbat. š. juodųjų pipirų grūdelių
- 2 lauro lapai
Kaip paruošti
- Agurkus, paprikas ir morkas nuplaukite. Agurkus ir paprikas supjaustykite griežinėliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Sudėkite visas daržoves į didelį dubenį, įberkite druskos, cukraus, pipirų ir lauro lapus.
- Supilkite aliejų ir actą, viską gerai išmaišykite ir palikite 3 valandoms pastovėti.
- Kai daržovės išskirs sultis, sudėkite į sterilizuotus stiklainius kartu su skysčiu.
- Sterilizuokite stiklainius apie 15–20 minučių ir sandariai užsukite.
Su kuo patiekti
Agurkų ir paprikų mišrainė puikiai tinka prie keptos mėsos, bulvių ar ryžių patiekalų. Ji taip pat gali tapti gaiviu užkandžiu ar spalvingu priedu prie švenčių stalo.

















