Morkų mišrainė – tai vienas iš tų receptų, kurie niekada neišeina iš mados. Ji švelnaus salstelėjusio skonio, puikiai dera su kitomis daržovėmis ir išlieka traški net po ilgo laikymo. Tokia mišrainė tinka tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip užkandis šaltoms žiemos dienoms.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 55 kcal |
| Baltymai | 1,2 g |
| Riebalai | 2,5 g |
| Angliavandeniai | 7,1 g |
| Skaidulos | 2,1 g |
| Cukrus | 4,8 g |
| Vitaminas A | 4200 µg (525 % RPN) |
| Kalis | 190 mg (9 % RPN) |
Ingredientai
- 1,5 kg morkų
- 500 g svogūnų
- 300 g paprikų
- 150 ml aliejaus
- 100 ml acto (9 %)
- 2 valg. š. cukraus
- 1,5 valg. š. druskos
- 1 arbat. š. maltų pipirų
- 2 lauro lapai
Kaip paruošti
- Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Svogūnus nulupkite, paprikas išvalykite ir abi daržoves supjaustykite plonais griežinėliais.
- Į didelį puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite 5 minutes.
- Tuomet sudėkite morkas ir paprikas, įberkite druską, cukrų, pipirus bei lauro lapus.
- Supilkite actą ir troškinkite ant vidutinės ugnies 25 minutes, kol daržovės suminkštės, bet išliks formos.
- Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite ir apverskite.
Su kuo patiekti
Morkų mišrainė puikiai dera su kepta vištiena, bulvių patiekalais ar troškiniais. Taip pat ją galima naudoti kaip pagrindą kitoms salotoms ar gardų garnyrą prie žuvies.

















