Receptai

Burokėlių mišrainė su pupelėm žiemai – sotus ir maistingas gardumynas stiklainyje

Ši burokėlių mišrainė su pupelėmis – tikras rudens klasikos pavyzdys. Ji ne tik spalvinga ir aromatinga, bet ir maistinga – puikus būdas išsaugoti daržovių gėrybes žiemai. Mišrainė tinka tiek kaip garnyras prie mėsos, tiek kaip atskiras vegetariškas patiekalas.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija68 kcal
Baltymai2,6 g
Riebalai1,9 g
Angliavandeniai9,3 g
Skaidulos2,8 g
Cukrus5,2 g
Geležis1,1 mg (8 % RPN)
Kalis220 mg (11 % RPN)

Ingredientai

  • 1,5 kg virtų burokėlių
  • 400 g virtų baltųjų pupelių
  • 300 g svogūnų
  • 150 ml aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. juodųjų pipirų
  • 1 arbat. š. garstyčių grūdelių (nebūtina)

Kaip paruošti

  1. Virtus burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  3. Pupeles išvirkite iki minkštumo, jei naudojate sausas – prieš tai pamirkykite per naktį.
  4. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus ir šiek tiek pakepinkite.
  5. Tuomet sudėkite burokėlius, pupeles, cukrų, druską, pipirus ir actą.
  6. Viską virkite ant silpnos ugnies apie 20–25 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  7. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite.

Su kuo patiekti

Ši burokėlių ir pupelių mišrainė puikiai tinka prie keptos mėsos ar žuvies, taip pat kaip šaltas užkandis su ruginės duonos rieke. Ji skani tiek šilta, tiek atšaldyta – tikras žiemos vitaminų šaltinis.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *