Ši burokėlių mišrainė su obuoliais – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta natūralius, šiek tiek saldžiarūgščius skonius. Obuoliai suteikia gaivumo, o burokėliai – sodrią spalvą ir švelnų saldumą. Tai paprastas, bet itin gardus receptas, puikiai tinkantis žiemai, kai norisi vasaros aromato ir vitaminų.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 64 kcal |
| Baltymai | 1,2 g |
| Riebalai | 2,4 g |
| Angliavandeniai | 9,8 g |
| Skaidulos | 2,1 g |
| Cukrus | 7,2 g |
| Vitaminas C | 10 mg (11 % RPN) |
| Kalis | 240 mg (12 % RPN) |
Ingredientai
- 2 kg virtų burokėlių
- 500 g obuolių (rūgštesnių veislių, pvz., antonovkų)
- 400 g morkų
- 300 g svogūnų
- 1 stiklinė cukraus
- 1 stiklinė acto (9 %)
- 1 stiklinė augalinio aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- keli lauro lapai
- keli kvapieji pipirai
Kaip paruošti
- Burokėlius, morkas ir obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, viską sudėkite į didelį puodą.
- Įpilkite aliejaus, acto, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.
- Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 40 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės suminkštės, bet išliks formos.
- Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite dangteliais žemyn, kol atauš.
Su kuo patiekti
Ši burokėlių ir obuolių mišrainė puikiai dera prie mėsos patiekalų, žuvies ar bulvinių blynų. Ji taip pat skani kaip savarankiškas užkandis – švelniai saldžiarūgštė, gaivi ir maistinga, tikras žiemos vitaminų šaltinis.

















