Ši burokėlių mišrainė su česnakais – puikus būdas išsaugoti rudens derlių ir pasiruošti gardžius užkandžius žiemos vakarams. Aštrus česnakų aromatas, natūralus burokėlių saldumas ir rūgštelė iš acto sukuria išraiškingą skonio derinį, kuris puikiai dera prie mėsos, bulvių ar net silkės patiekalų.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 72 kcal |
| Baltymai | 1,5 g |
| Riebalai | 2,8 g |
| Angliavandeniai | 10,4 g |
| Skaidulos | 2,2 g |
| Cukrus | 7,9 g |
| Vitaminas C | 9 mg (10 % RPN) |
| Kalis | 260 mg (13 % RPN) |
Ingredientai
- 2 kg virtų burokėlių
- 400 g morkų
- 300 g svogūnų
- 6–8 česnako skiltelės
- 1 stiklinė augalinio aliejaus
- 1 stiklinė cukraus
- 1 stiklinė acto (9 %)
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- keli lauro lapai ir kvapieji pipirai
Kaip paruošti
- Virtus burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Morkas taip pat sutarkuokite, svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Česnakus susmulkinkite arba sutrinkite spaudykle.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas ir trumpai pakepinkite, kol suminkštės.
- Sudėkite burokėlius, česnakus, suberkite cukrų, druską, pipirus, supilkite actą.
- Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 25 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir apverskite dangteliais žemyn, kol atauš.
Su kuo patiekti
Burokėlių mišrainė su česnakais puikiai dera prie keptų ar virtų bulvių, mėsos kepsnių ir troškinių. Ji taip pat tinka kaip užkandis šventiniam stalui ar gardus priedas prie silkės ar duonos riekės su sviestu.

















