Receptai

Saldžiarūgštė žalių pomidorų mišrainė žiemai – netikėtas, bet puikus gardumynas

Saldžiarūgštė žalių pomidorų mišrainė – tai klasikinis senelių receptas, kurį verta išsaugoti. Ji puikiai dera prie mėsos patiekalų, bulvių ar tiesiog su duona. Žali pomidorai, svogūnai ir morkos su saldžiarūgščiu marinatu sukuria išskirtinį skonį, kuris žiemą primena vasarą.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija58 kcal
Baltymai1,1 g
Riebalai2,3 g
Angliavandeniai8,5 g
Skaidulos1,4 g
Cukrus6,8 g
Vitaminas C12 mg (13 % RPN)
Kalis210 mg (10 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kg žalių pomidorų
  • 0,5 kg morkų
  • 0,5 kg svogūnų
  • 3–4 česnako skiltelės
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė acto (9 %)
  • 1 stiklinė aliejaus
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • keli lauro lapeliai
  • keli žirneliai kvapniųjų pipirų

Kaip paruošti

  1. Žalius pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Daržoves sumaišykite dideliame inde, įberkite druskos ir palikite 2–3 valandoms pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
  4. Į didelį puodą supilkite aliejų, actą, suberkite cukrų, pipirus, kvapiuosius prieskonius, česnaką ir užvirkite marinatą.
  5. Sudėkite daržoves, virkite ant vidutinės ugnies apie 20–25 minutes, kol viskas suminkštės, bet neišsitižtų.
  6. Karštą mišrainę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite dangteliais žemyn, kol atauš.

Su kuo patiekti

Ši saldžiarūgštė žalių pomidorų mišrainė puikiai dera prie keptos mėsos, troškinių ar bulvinių patiekalų. Taip pat ji gali tapti puikiu garnyru šaltoms užkandžių lėkštėms ar paprasčiausiai gardžiu priedu prie duonos su sviestu.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *