Receptai

Nevirta agurkų mišrainė žiemai – traški ir aromatinga idėja žiemai

Ši nevirta agurkų mišrainė – puikus pasirinkimas, kai norisi išlaikyti agurkų traškumą ir gaivų aromatą visą žiemą. Mišrainė ruošiama be virimo, todėl daržovės išlieka sultingos ir šviežios. Tai paprastas, bet labai skanus būdas pasiruošti žiemos atsargas.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija41 kcal
Baltymai0,9 g
Riebalai1,7 g
Angliavandeniai5,3 g
Skaidulos1,2 g
Cukrus3,9 g
Vitaminas C12 mg (13 % RPN)
Kalis210 mg (10 % RPN)

Ingredientai

• 2 kg šviežių agurkų
• 2 dideli svogūnai
• 3 skiltelės česnako
• 1 šaukštas druskos
• 150 g cukraus
• 150 ml 9 % acto
• 100 ml aliejaus
• 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
• 1 šaukštelis garstyčių sėklų
• šviežių krapų pagal skonį

Kaip paruošti

  1. Agurkus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite visas daržoves, berkite druską, cukrų, pipirus ir garstyčių sėklas.
  4. Supilkite actą bei aliejų, gerai išmaišykite, kad daržovės pasidengtų marinatu.
  5. Palikite pastovėti apie 3–4 valandas, kol agurkai išleis sultis ir šiek tiek suminkštės.
  6. Paruoštą mišrainę su visu skysčiu sudėkite į švarius, sterilizuotus stiklainius.
  7. Užsukite dangtelius ir laikykite šaltoje, tamsioje vietoje – rūsyje arba sandėliuke.

Su kuo patiekti

Ši traški ir aromatinga mišrainė puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar bulvių patiekalų. Ji suteikia gaivumo ir rūgštelės žiemos valgiams bei gali būti skani užkandėlė tiesiog su šviežia duona ar bulvėmis su lupena.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *