Ši virtų morkų mišrainė žiemai išsiskiria švelniu, natūraliai saldžiu skoniu ir šiltu rudens aromatu. Morkos po virimo tampa minkštos, tačiau išlaiko malonią tekstūrą ir gražią spalvą. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi sveikesnio, mažiau rūgštaus konservavimo varianto. Mišrainė puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar tiesiog su šviežia duona – tikras jaukumo skonis šaltuoju metų laiku.
| Maistinė vertė (100 g) | |
|---|---|
| Energinė vertė | 47 kcal |
| Baltymai | 1,0 g |
| Riebalai | 0,3 g |
| Angliavandeniai | 10,2 g |
| Skaidulos | 2,5 g |
| Vitaminai | A, C, K, B6 |
| Mineralai | Kalis, fosforas, magnis |
Ingredientai
- 2 kg morkų
- 2 svogūnai
- 1 raudona paprika
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštas druskos
- 150 ml vandens
- 100 ml aliejaus (geriausia saulėgrąžų arba rapsų)
- 1 šaukštas citrinos sulčių (natūrali rūgštelė)
Kaip paruošti
- Morkas nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais arba plonais šiaudeliais.
- Virkite morkas pasūdytame vandenyje apie 10–12 minučių, kol suminkštės, bet dar išliks standžios. Nukoškite.
- Svogūnus ir papriką supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir paprikas, kepkite apie 5 minutes.
- Įpilkite vandens, suberkite cukrų, druską, sudėkite virtas morkas ir troškinkite dar 10 minučių, kad viskas susigertų į padažą.
- Įpilkite citrinos sulčių, išmaišykite ir iš karto karštą mišrainę supilkite į sterilizuotus stiklainius.
- Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius. Palikite atvėsti po rankšluosčiu, kol visiškai atvės.
Su kuo patiekti
Virtų morkų mišrainė tinka prie bulvinių patiekalų, žuvies, paukštienos ar net šaltų užkandžių. Ji puikiai dera su kruopomis ar kaip pagardas sumuštiniams. Švelnus skonis patiks ir vaikams, todėl tai gera idėja sveikesniam užkandžiui žiemai.

















