Ši perlinių kruopų mišrainė žiemai – tikras maistingumo lobynas. Ji derina kruopų sotumą su daržovių gaiva, todėl puikiai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip atskiras patiekalas. Paruošimas paprastas, o rezultatas – švelnus, subalansuoto skonio maistas, kuriame dera natūralus saldumas ir švelni rūgštelė. Be to, perlinės kruopos išlieka standžios net po sterilizavimo, todėl mišrainė nepraranda struktūros.
| Maistinė vertė (100 g) | |
|---|---|
| Energinė vertė | 92 kcal |
| Baltymai | 2,6 g |
| Riebalai | 1,1 g |
| Angliavandeniai | 18,2 g |
| Skaidulos | 3,4 g |
| Vitaminai | B1, B3, E |
| Mineralai | Geležis, magnis, cinkas |
Ingredientai
- 300 g perlinių kruopų
- 1 kg pomidorų
- 500 g morkų
- 2 svogūnai
- 2 paprikos
- 2 šaukštai druskos
- 2 šaukštai cukraus
- 150 ml aliejaus
- 200 ml pomidorų sulčių arba tyrelės
- 1 šaukštas citrinos sulčių (natūrali rūgštelė vietoj acto)
Kaip paruošti
- Perlines kruopas nuplaukite ir užpilkite vandeniu. Virkite apie 25 minutes, kol suminkštės, bet dar liks tvirtos. Nukoškite ir atvėsinkite.
- Daržoves nuplaukite: morkas sutarkuokite, paprikas ir svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pomidorus – smulkiais gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir morkas, kepkite apie 10 minučių, kol suminkštės.
- Įpilkite pomidorų sulčių, sudėkite paprikas, pomidorus, druską ir cukrų. Troškinkite ant vidutinės ugnies dar 15–20 minučių, kol padažas sutirštės.
- Suberkite virtas kruopas, viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5–7 minutes, kad skoniai susijungtų.
- Pabaigoje įpilkite citrinos sulčių, paragaukite – pagal poreikį pakoreguokite druskos ar saldumo balansą.
- Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir apverskite. Palikite atvėsti po rankšluosčiu, kol susiformuos vakuumas.
Su kuo patiekti
Ši perlinių kruopų mišrainė puikiai dera prie keptos vištienos, troškintų daržovių ar žuvies. Ji taip pat gali būti patiekiama kaip šiltas garnyras arba šalta salota su šaukštu natūralaus jogurto ir šviežiais žalumynais.

















