Receptai

Labai skani burokėlių mišrainė žiemai – paprastas būdas pasiruošti atsargas

Burokėlių mišrainė – tai vienas iš tradicinių žiemos konservų, kuris visada praverčia šaltuoju sezonu. Ji dera prie mėsos, bulvių ar kruopų patiekalų, o kartais tampa pagrindiniu garnyru. Ši mišrainė išsiskiria sodria spalva, natūraliu salstelėjusiu burokėlių skoniu ir maloniu rūgštumu, kuris atsiranda iš marinato. Pasiruošti atsargų žiemai labai paprasta, o rezultatas praturtina kasdienį stalą.

Maistinė vertė (100 g)
Energija45 kcal
Baltymai1,6 g
Riebalai0,2 g
Angliavandeniai10 g
Skaidulos2,8 g
VitaminaiC, B grupė, folio rūgštis
MineralaiKalis, magnis, geležis

Ingredientai

  • 3 kg burokėlių
  • 1 kg morkų
  • 0,5 kg svogūnų
  • 200 ml aliejaus
  • 200 ml 9 % acto
  • 200 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • keli lauro lapai, pipirų žirneliai

Paruošimas

  1. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba kubeliais.
  2. Morkas taip pat išvirkite, nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais.
  3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir lengvai pakepinkite aliejuje.
  4. Visas daržoves sudėkite į puodą, supilkite likusį aliejų, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.
  5. Kaitinkite apie 20 minučių, retkarčiais pamaišant.
  6. Įpilkite actą, išmaišykite ir dar pavirkite 5 minutes.
  7. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite.
  8. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Su kuo patiekti

Burokėlių mišrainė ypač tinka prie virtų bulvių, kotletų, mėsos troškinių ar žuvies. Ji gali būti patiekta ir kaip spalvingas užkandis ant šventinio stalo.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *