Receptai

Saldžiarūgštės cukinijos žiemai: greitas ir skanus konservavimo būdas

Saldžiarūgštės cukinijos žiemai – tai idealus pasirinkimas, jei norite į savo žieminį racioną įtraukti šiek tiek vasaros skonių. Šis greitas ir paprastas konservavimo būdas leidžia išlaikyti cukinijų traškumą, o saldžiarūgštis skonis puikiai tinka tiek prie mėsos patiekalų, tiek kaip atskiras užkandis. Tai paprastas receptas, kuris užtrunka tik kelias valandas, tačiau užtikrina nuostabius rezultatus.

Ingredientai (apie 6 stiklainiams po 0,5 l)

  • 3-4 cukinijos
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas druskos
  • 200 ml balto vyno acto (9 %)
  • 200 ml vandens
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai

Kaip gaminti?

  1. Cukinijas nuplauname ir supjaustome į plonus griežinėlius arba mažus kubelius, priklausomai nuo norimos tekstūros.
  2. Svogūną nulupiame ir supjaustome pusžiedžiais, o česnaką susmulkiname.
  3. Į didelį dubenį sudedame cukinijas, svogūnus ir česnaką. Pabarstome cukrumi ir druska, gerai išmaišome. Paliekame pastovėti apie 30 minučių, kad išsiskirtų sultys.
  4. Per tą laiką į puodą supilame vandenį, actą, aliejų, maltus pipirus ir lauro lapus, užkaitiname ir užverdame.
  5. Užvirusį marinatą užpilame ant cukinijų, kad daržovės būtų visiškai uždengtos.
  6. Mišinį supilame į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarome.
  7. Sterilizuojame stiklainius apie 10-15 minučių, po to išimame, apverčiame ir paliekame atvėsti.

Su kuo patiekti?

Saldžiarūgštės cukinijos puikiai dera tiek prie keptos mėsos, tiek kaip lengvas užkandis. Jos taip pat puikiai tinka įvairiems patiekalams, kaip garnyras prie makaronų, troškinių ar net kaip priedas į salotas. Jei mėgstate žiemą užkąsti su kažkuo gaivaus, šios cukinijos puikiai tiks!

Greitai ir paprastai – saldžiarūgštės cukinijos žiemai

Šis konservavimo būdas leis jums mėgautis cukinijomis ne tik vasarą, bet ir žiemą. Paprasta, bet skanu – cukinijos išlieka traškios, o jų saldžiarūgštis skonis tikrai pradžiugins visus jūsų svečius. Išbandykite šį receptą ir pasinerkite į vasaros skonius net ir šalčiausiais mėnesiais!

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *