Receptai

Žalių paprikų mišrainė žiemai – gardus pasirinkimas šeimos stalui

Žalių paprikų mišrainė – tai klasikinis, gaivus ir spalvingas žiemos užkandis, kuris išsaugo vasarišką aromatą bei traškumą. Ji pasižymi švelnia rūgštele ir natūraliu paprikų salstelėjimu, todėl puikiai dera prie mėsos, žuvies ar bulvių patiekalų. Šis receptas paprastas, o rezultatas – gardus ir universalus šeimos stalo papildymas.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija38 kcal
Baltymai1,2 g
Riebalai1,4 g
Angliavandeniai5,8 g
Skaidulos1,7 g
Cukrus3,9 g
Vitaminas C55 mg (61 % RPN)
Kalis180 mg (9 % RPN)

Ingredientai

  • 1,5 kg žalių paprikų
  • 500 g morkų
  • 300 g svogūnų
  • 150 ml aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. maltų pipirų
  • 2 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.
  2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite 5–7 minutes.
  4. Tada sudėkite paprikas, įberkite druskos, cukraus, pipirų ir įdėkite lauro lapus.
  5. Supilkite actą ir troškinkite apie 20–25 minutes, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios.
  6. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Žalių paprikų mišrainė puikiai dera prie keptos vištienos, žuvies ar ryžių. Ji tinka ir kaip lengvas užkandis, suteikiantis vasariškos gaivos bei spalvų žiemos stalui.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *