Receptai

Spanguolės žiemai su cukrumi: vitaminų kupinas receptas

Spanguolės – vienos vertingiausių uogų, kuriose gausu vitamino C, antioksidantų ir organinių rūgščių. Jos padeda stiprinti imunitetą, saugo nuo peršalimo ligų ir suteikia energijos šaltuoju metų laiku. Užpiltos cukrumi, spanguolės išlaiko beveik visas naudingąsias medžiagas, todėl tai puikus būdas pasiruošti natūralų vitaminų šaltinį žiemai.

Maistinė vertė (100 g)
Energija175 kcal
Baltymai0.3 g
Riebalai0.1 g
Angliavandeniai45 g
Skaidulos2 g
Cukrus42 g
Vitaminas C18 mg (20% RPN)
Kalis120 mg (3% RPN)

Ingredientai

  • 1 kg šviežių spanguolių
  • 1,5 kg cukraus

Kaip paruošti

  1. Spanguoles kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, pašalindami sugedusias uogas.
  2. Sudėkite jas į didelį dubenį ir sutrinkite mediniu grūstuvu arba trumpai sutrinkite trintuvu, kad išsiskirtų sultys.
  3. Į spanguolių masę suberkite cukrų ir gerai išmaišykite, kol jis visiškai ištirps.
  4. Paruoštą uogų-cukraus masę sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
  5. Sandariai užsukite dangtelius ir laikykite šaldytuve arba vėsioje patalpoje.

Su kuo patiekti

Spanguolės su cukrumi puikiai tinka prie arbatos kaip natūralus vitaminų šaltinis, gardžiai dera su blynais, varške, jogurtu ar sūriais. Jos gali būti naudojamos desertams pagardinti, pyragams pertepti ar net prie mėsos patiekalų, kai norisi saldžiarūgščio priedo.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *