Receptai

Skaniausia agurkų mišrainė žiemai

Agurkų mišrainė – tai vienas universaliausių žiemos konservų. Ji tinka kaip garnyras prie mėsos, bulvių, košių ar net kaip greitas užkandis ant duonos. Ši mišrainė pasižymi gaiviu agurkų skoniu, kurį papildo svogūnai, morkos ir pomidorų padažas. Tinkamai paruošta ji išsilaiko iki kito derliaus, o žiemą tampa nepakeičiamu pagalbininku virtuvėje.

Maistinė vertė (100 g)
Energija40 kcal
Baltymai1 g
Riebalai2 g
Angliavandeniai6 g
Skaidulos1 g
VitaminaiC, K, B grupė
MineralaiKalis, magnis

Ingredientai

  • 2 kg šviežių agurkų
  • 0,5 kg morkų
  • 0,5 kg svogūnų
  • 0,5 l pomidorų padažo arba tyrės
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • 150 ml aliejaus
  • 100 ml 9 % acto
  • keli lauro lapai, pipirų žirneliai

Kaip paruošti

  • Agurkus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  • Sudėkite visas daržoves į didelį puodą, supilkite pomidorų padažą ir aliejų.
  • Suberkite cukrų, druską ir prieskonius, viską gerai išmaišykite.
  • Kaitinkite ant nedidelės ugnies 20–25 minutes, kol daržovės suminkštės, bet išlaikys formą.
  • Supilkite actą, išmaišykite ir dar pavirkite 5 minutes.
  • Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais.
  • Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, uždenkite rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.

Su kuo patiekti

Agurkų mišrainė puikiai dera prie kasdienių patiekalų. Ji tinka patiekti su virtomis ar keptomis bulvėmis, ryžiais ar grikiais, o taip pat yra puikus priedas prie keptos mėsos ar žuvies. Mišrainė gali būti naudojama ir kaip greitas užkandis – užtepta ant duonos arba patiekta šalia sūrio.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *