Receptai

Porų salotos su majonezu – paprasta ir soti

Porų salotos su majonezu – tai puikus ir paprastas patiekalas, kuris gali tapti puikiu užkandžiu ar garnyru. Šios salotos yra sotios, kreminės ir labai lengvai pagaminamos. Porai, sumaišyti su majonezu, suteikia švelnią tekstūrą ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Maistinė vertė (100 g)
Energija130 kcal
Baltymai2 g
Riebalai10 g
Angliavandeniai7 g
Skaidulos1 g
Cukrus2 g
Vitaminas C6 mg (7% RPN)
Kalis150 mg (4% RPN)

Ingredientai

  • 3 vidutinio dydžio porai
  • 2 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštas garstyčių (pagal skonį)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 kiaušinis (jei norite suteikti papildomo sotumo)
  • Šiek tiek šviežių žolelių (krapų ar petražolių) papuošimui

Kaip paruošti

  1. Porus nuplaukite, nupjaukite galus ir supjaustykite juos plonais griežinėliais.
  2. Užvirkite vandenį su šiek tiek druskos ir sudėkite supjaustytus porus. Virkite apie 5 minutes, kol porai suminkštės, tačiau nepraras savo traškumo.
  3. Nukoškite ir leiskite porams atvėsti.
  4. Sumaišykite majonezą su garstyčiomis, druska ir pipirais.
  5. Užpilkite majonezo mišinį ant atvėsusių porų ir gerai išmaišykite.
  6. Patiekite šaltas arba kambario temperatūroje, apibarstykite šviežiomis žolelėmis.

Su kuo patiekti

Porų salotos su majonezu puikiai tinka kaip užkandis arba garnyras prie keptos mėsos, žuvies ar grybų. Taip pat galima patiekti su virtomis bulvėmis arba kitais šoninėmis daržovėmis.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *