Porų salotos su majonezu – tai puikus ir paprastas patiekalas, kuris gali tapti puikiu užkandžiu ar garnyru. Šios salotos yra sotios, kreminės ir labai lengvai pagaminamos. Porai, sumaišyti su majonezu, suteikia švelnią tekstūrą ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Maistinė vertė (100 g) | |
---|---|
Energija | 130 kcal |
Baltymai | 2 g |
Riebalai | 10 g |
Angliavandeniai | 7 g |
Skaidulos | 1 g |
Cukrus | 2 g |
Vitaminas C | 6 mg (7% RPN) |
Kalis | 150 mg (4% RPN) |
Ingredientai
- 3 vidutinio dydžio porai
- 2 šaukštai majonezo
- 1 šaukštas garstyčių (pagal skonį)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 kiaušinis (jei norite suteikti papildomo sotumo)
- Šiek tiek šviežių žolelių (krapų ar petražolių) papuošimui
Kaip paruošti
- Porus nuplaukite, nupjaukite galus ir supjaustykite juos plonais griežinėliais.
- Užvirkite vandenį su šiek tiek druskos ir sudėkite supjaustytus porus. Virkite apie 5 minutes, kol porai suminkštės, tačiau nepraras savo traškumo.
- Nukoškite ir leiskite porams atvėsti.
- Sumaišykite majonezą su garstyčiomis, druska ir pipirais.
- Užpilkite majonezo mišinį ant atvėsusių porų ir gerai išmaišykite.
- Patiekite šaltas arba kambario temperatūroje, apibarstykite šviežiomis žolelėmis.
Su kuo patiekti
Porų salotos su majonezu puikiai tinka kaip užkandis arba garnyras prie keptos mėsos, žuvies ar grybų. Taip pat galima patiekti su virtomis bulvėmis arba kitais šoninėmis daržovėmis.