Receptai

Patisonų mišrainė žiemai – tradicinis pasirinkimas rudens derliaus panaudojimui

Patisonų mišrainė – tai švelnaus skonio, kiek primenanti cukinijų patiekalus, klasika rudens virtuvėje. Ji puikiai išsaugo patisonų traškumą, daržovių gaivumą ir kvapą, todėl tampa puikiu priedu prie mėsos, bulvių ar žuvies patiekalų žiemos metu.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija36 kcal
Baltymai1,1 g
Riebalai1,3 g
Angliavandeniai5,6 g
Skaidulos1,5 g
Cukrus3,8 g
Vitaminas C11 mg (12 % RPN)
Kalis200 mg (10 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kg patisonų
  • 400 g morkų
  • 300 g svogūnų
  • 200 g paprikų
  • 150 ml aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. juodųjų pipirų grūdelių
  • 2 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Patisonus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus ir paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Sudėkite visas daržoves į didelį dubenį, pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais.
  4. Supilkite aliejų ir actą, įdėkite lauro lapus, viską gerai išmaišykite ir palikite 3–4 valandoms pastovėti.
  5. Kai daržovės suminkštės ir išskirs sultis, sudėkite jas į sterilizuotus stiklainius su visu skysčiu.
  6. Sterilizuokite apie 20 minučių, tuomet sandariai uždarykite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Patisonų mišrainė puikiai tinka prie keptos mėsos, bulvių ar troškinių. Ji taip pat gali būti patiekta kaip lengvas užkandis ar sveikas garnyras, suteikiantis švelnaus salstelėjusio skonio bet kuriam patiekalui.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

122

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *