Receptai

Paprasta agrastų uogienė: greitas receptas kiekvienam

Agrastų uogienė – vienas universaliausių konservavimo būdų, tinkantis tiek vasaros prisiminimams užsaugoti, tiek žiemą pasimėgauti natūraliu saldžiarūgščiu skoniu. Ji puikiai tinka prie blynų, varškės apkepų, pyragų, o žiemos vakarais tampa tikru vitaminų šaltiniu. Agrastai pasižymi dideliu vitamino C kiekiu, todėl net ir verdant išlieka dalis naudingų antioksidantų.

Maistinė vertė (100 g)
Energija165 kcal
Baltymai0.5 g
Riebalai0.2 g
Angliavandeniai41 g
Skaidulos1.1 g
Cukrus38 g
Vitaminas C10 mg (11% RPN)
Kalis180 mg (5% RPN)

Ingredientai

  • 1 kg prinokusių agrastų
  • 800 g cukraus
  • 150 ml vandens

Kaip paruošti

  1. Agrastus nuplaukite, nuskabykite kotelius ir žiedelius.
  2. Sudėkite juos į didelį puodą, įpilkite vandens ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol uogos suminkštės.
  3. Suberkite cukrų, išmaišykite ir virkite dar 20–25 minutes, kol masė sutirštės.
  4. Kartais nugriebkite paviršiuje susidarančias putas, kad uogienė būtų skaidresnė.
  5. Paruoštą uogienę dar karštą supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangtelius.
  6. Apverskite stiklainius aukštyn dugnu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Su kuo patiekti

Agrastų uogienė gardi su blynais, bandelėmis, košėmis ar varške. Ji puikiai tinka ir pyragų pertepimui, sausainių įdarui arba kaip saldus priedas prie arbatos šaltą žiemos vakarą.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *