Receptai

Morkų salotos su obuoliais – gaivus skonis kasdienai

Kartais taip norisi lengvo, bet kartu ir skanaus užkandžio, kuris neužimtų daug laiko. Mano vienas mėgstamiausių pasirinkimų – morkų salotos su obuoliais. Tai gaivus, spalvingas ir labai paprastas derinys, kuris visada praskaidrina dieną.

Šias salotas gaminu dažnai – jos tinka tiek pusryčiams, tiek prie pietų ar vakarienės. O svarbiausia, kad ingredientai visada po ranka: kelios morkos, vienas obuolys ir jau turiu sveiką, lengvą patiekalą.

Kodėl verta išbandyti?

Morkų ir obuolių derinys yra tikra klasika, bet vis dar dažnai nuvertinamas.

Pliusai, dėl kurių jas renkuosi:

  • Lengvos ir sveikos. Jokios sunkios majonezo ar grietinės naštos – tik šviežumas.
  • Vitaminų bomba. Morkose gausu beta karoteno, obuoliuose – skaidulų ir vitamino C.
  • Greita paruošti. Per 10 minučių turiu pilną dubenį salotų.
  • Universalios. Puikiai tinka tiek prie pagrindinio patiekalo, tiek vienos pačios.

Reikalingi ingredientai

Produktai visiškai paprasti, bet jų derinys – gaivus ir spalvingas.

Pagrindiniai:

  • 2–3 vidutinės morkos
  • 1–2 saldžiarūgščiai obuoliai
  • Šlakelis citrinos sulčių (kad obuoliai nepajuoduotų ir suteiktų rūgštelės)

Padažui:

  • 1–2 šaukštai aliejus (alyvuogių arba saulėgrąžų)
  • Žiupsnelis druskos ir cukraus
  • Jei norisi – šaukštelis medaus arba keli lašai natūralaus jogurto švelnesnei tekstūrai

Papildomai:

  • Smulkintų riešutų (graikinių ar migdolų) – traškumui
  • Sauja razinų – saldesnei versijai
  • Šiek tiek cinamono – jei norisi šiltesnio skonio

Kaip pagaminti?

Gaminimas toks paprastas, kad net sunku vadinti receptu – bet keli niuansai iš tikrųjų svarbūs.

1. Sutarkuoju daržoves ir vaisius

Morkas sutarkuoju smulkia tarka, kad išskirtų daugiau sulčių. Obuolius – stambia tarka, kad išliktų gabaliukai.

2. Paskaninu

Į morkų ir obuolių masę įspaudžiu citrinos sulčių, įdedu druskos, žiupsnelį cukraus ir užpilu aliejaus. Jei norisi – įmaišau šiek tiek jogurto arba šaukštelį medaus.

3. Išmaišau ir palieku

Salotas permaišau ir trumpam palieku pastovėti – per kelias minutes skoniai susijungia, obuoliai įgauna morkų saldumo, o morkos – vaisiškos gaivos.


Su kuo valgyti?

  • Prie mėsos ar žuvies – puikus gaivus garnyras.
  • Prie bulvių patiekalų – suteikia lengvumo.
  • Kaip lengvas užkandis – sveikas pasirinkimas vietoje saldėsių.
  • Vaikams – tokios salotos dažnai tampa mėgstamiausiu būdu gauti daržovių.

Pabaigai

Morkų salotos su obuoliais – tai paprastas, bet labai išraiškingas patiekalas. Jas gaminu tada, kai noriu greitai paruošti ką nors sveiko ir skanaus, arba kai reikia spalvingo priedo prie pagrindinio patiekalo.

Man patinka, kad iš kelių paprastų ingredientų galima gauti tiek daug gaivos ir natūralaus saldumo. Ir žinau – jos niekada nepabosta, nes visada galima paimprovizuoti: kartais įmaišyti razinų, kitą kartą – riešutų ar cinamono.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *