Kvapni, sodraus skonio burokėlių mišrainė – klasikinis močiutės receptas, be kurio neapsieina nė viena žiema. Ji puikiai tinka prie karštų patiekalų ar kaip savarankiškas užkandis. Išsaugokite vasaros daržovių skonį stiklainiuose ir žiemą mėgaukitės natūraliu, naminiu gardumynu.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 65 kcal |
| Baltymai | 1,2 g |
| Riebalai | 2,4 g |
| Angliavandeniai | 9,8 g |
| Skaidulos | 2,7 g |
| Cukrus | 7,1 g |
| Vitaminas C | 12 mg (13 % RPN) |
| Kalis | 190 mg (9 % RPN) |
Ingredientai
- 2 kg virtų burokėlių
- 500 g morkų
- 500 g svogūnų
- 300 g raugintų agurkų
- 200 ml aliejaus
- 150 ml 9 % acto
- 150 g cukraus
- 2 šaukštai druskos
- 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių
- 2 lauro lapai
Kaip paruošti
- Virtus burokėlius nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
- Morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o agurkus – mažais kubeliais.
- Visas daržoves sudėkite į didelį puodą, supilkite aliejų, actą, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.
- Užvirkite ir virkite 20–25 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
- Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangtelius.
- Apverskite stiklainius aukštyn dugnu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Su kuo patiekti
Puikiai dera prie mėsos, bulvinių patiekalų ar žuvies. Taip pat galima valgyti vieną – su riekute šviežios duonos.

















