Receptai

Močiutės burokėlių mišrainė žiemai – gardus ir sotus pasirinkimas

Kvapni, sodraus skonio burokėlių mišrainė – klasikinis močiutės receptas, be kurio neapsieina nė viena žiema. Ji puikiai tinka prie karštų patiekalų ar kaip savarankiškas užkandis. Išsaugokite vasaros daržovių skonį stiklainiuose ir žiemą mėgaukitės natūraliu, naminiu gardumynu.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija65 kcal
Baltymai1,2 g
Riebalai2,4 g
Angliavandeniai9,8 g
Skaidulos2,7 g
Cukrus7,1 g
Vitaminas C12 mg (13 % RPN)
Kalis190 mg (9 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kg virtų burokėlių
  • 500 g morkų
  • 500 g svogūnų
  • 300 g raugintų agurkų
  • 200 ml aliejaus
  • 150 ml 9 % acto
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių
  • 2 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Virtus burokėlius nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
  2. Morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o agurkus – mažais kubeliais.
  3. Visas daržoves sudėkite į didelį puodą, supilkite aliejų, actą, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.
  4. Užvirkite ir virkite 20–25 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
  5. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangtelius.
  6. Apverskite stiklainius aukštyn dugnu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Su kuo patiekti

Puikiai dera prie mėsos, bulvinių patiekalų ar žuvies. Taip pat galima valgyti vieną – su riekute šviežios duonos.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *