Ši mišrainė su perlinėmis kruopomis – puikus būdas pasiruošti sočių atsargų šaltajam sezonui. Ji derina kruopų sotumą su daržovių gaiva, todėl tinka tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip savarankiškas užkandis. Tai universalus receptas, kuris primena namų šilumą ir rudens aromatus.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 75 kcal |
| Baltymai | 2,2 g |
| Riebalai | 1,6 g |
| Angliavandeniai | 13 g |
| Skaidulos | 2,3 g |
| Cukrus | 3,4 g |
| Magnis | 25 mg (6 % RPN) |
| Kalis | 180 mg (9 % RPN) |
Ingredientai
- 1,5 kg pomidorų
- 500 g morkų
- 400 g svogūnų
- 1 stiklinė virtų perlines kruopų
- 150 ml aliejaus
- 100 ml acto (9 %)
- 2 valg. š. cukraus
- 1,5 valg. š. druskos
- 1 arbat. š. maltų pipirų
- 2 lauro lapai
Kaip paruošti
- Perlines kruopas išvirkite iki minkštumo ir palikite atvėsti.
- Pomidorus, svogūnus ir morkas nuplaukite bei susmulkinkite – pomidorus kubeliais, morkas stambia tarka, svogūnus pusžiedžiais.
- Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite daržoves ir troškinkite 20 minučių.
- Tuomet sudėkite virtas kruopas, druską, cukrų, pipirus, actą ir lauro lapus.
- Maišydami virkite dar apie 15 minučių, kol masė sutirštės.
- Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir apverskite.
Su kuo patiekti
Ši mišrainė gardi tiek šilta, tiek šalta – puikiai dera prie kotletų, troškinių ar paprasčiausiai su riekute duonos. Ji praturtina patiekalus maistingomis kruopomis ir suteikia švelnaus, naminio skonio.

















