Marinuoti porai žiemai – tai puikus būdas išsaugoti šiuos šviežius ir traškius daržoves ilgam. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir labai naudingas, kadangi marinuoti porai gali būti puikus priedas prie įvairių patiekalų ar kaip garnyras. Ypač, kai norisi pasimėgauti daržovėmis ir žiemą, kai šviežių porų jau nebėra.
Maistinė vertė (100 g) | |
---|---|
Energija | 50 kcal |
Baltymai | 1.4 g |
Riebalai | 0.2 g |
Angliavandeniai | 11 g |
Skaidulos | 1.8 g |
Cukrus | 3 g |
Vitaminas C | 8 mg (9% RPN) |
Kalis | 140 mg (4% RPN) |
Ingredientai
- 1 kg šviežių porų
- 500 ml vandens
- 100 ml acto (9%)
- 2 šaukštai druskos
- 1 šaukštas cukraus
- 5-6 juodųjų pipirų grūdeliai
- 2 lauro lapai
- 2 skiltelės česnako
Kaip paruošti
- Porus nuplaukite, nulupkite išorinius sluoksnius ir supjaustykite juos apie 5 cm ilgio gabalėliais.
- Puode užvirkite vandenį su druska, cukrumi, lauro lapais, pipirais ir česnaku. Virkite 5 minutes.
- Sterilizuokite stiklainius, jei norite ilgai laikyti marinuotus porus.
- Porus sudėkite į stiklainius ir užpilkite karštu marinatu, uždarykite dangtelius.
- Pastatykite stiklainius į verdantį vandenį ir sterilizuokite 10-15 minučių, priklausomai nuo stiklainio dydžio.
- Palikite atvėsti, o po to saugokite vėsioje vietoje.
Su kuo patiekti
Marinuoti porai puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų, ypač kepintos mėsos, taip pat gali būti naudojami salotoms arba kaip užkandis. Jie puikiai dera su grūdais, bulvėmis ar makaronais.