Receptai

Kopūstų mišrainė žiemai – traški klasika stiklainyje

Lengvai paruošiama, traški ir gaivi – ši kopūstų mišrainė yra tikra žiemos klasika. Puikus būdas išsaugoti rudens daržoves ir visą žiemą mėgautis šviežumo kupinu skoniu. Ji tinka prie įvairių mėsos patiekalų, bulvių ar tiesiog su šviežia duona.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija42 kcal
Baltymai1,3 g
Riebalai1,0 g
Angliavandeniai7,2 g
Skaidulos2,5 g
Cukrus5,4 g
Vitaminas C18 mg (20 % RPN)
Kalis220 mg (11 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kg baltagūžių kopūstų
  • 500 g morkų
  • 2 svogūnai
  • 150 ml aliejaus
  • 120 ml 9 % acto
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis pipirų grūdelių
  • 3 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  2. Visas daržoves sudėkite į didelį dubenį, suberkite cukrų, druską, pipirus ir rankomis gerai išminkykite, kad išsiskirtų sultys.
  3. Supilkite aliejų ir actą, gerai išmaišykite, palikite pastovėti apie 1 valandą.
  4. Mišrainę su sultimis sudėkite į švarius, sterilizuotus stiklainius.
  5. Stiklainius sandariai užsukite ir laikykite vėsioje vietoje.

Su kuo patiekti

Ši kopūstų mišrainė puikiai tinka prie kotletų, bulvinių patiekalų ar troškinių. Taip pat gardi kaip lengvas užkandis su šviežia duona.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *