Receptai

Karališka agurkų mišrainė žiemai – prabangus skonis kasdieniam stalui

Ši karališka agurkų mišrainė – tikras lobis žiemos dienoms. Traškūs agurkėliai, svogūnai, morkos ir švelniai saldžiarūgštis padažas sukuria puikų derinį, kuris tiks prie karštų patiekalų ar tiesiog su duona. Receptas paprastas, o rezultatas – išties vertas karališko vardo.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija42 kcal
Baltymai1,0 g
Riebalai0,3 g
Angliavandeniai9,2 g
Skaidulos1,5 g
Cukrus7,1 g
Vitaminas C12 mg (13 % RPN)
Kalis180 mg (9 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kg agurkų
  • 500 g morkų
  • 500 g svogūnų
  • 200 ml aliejaus
  • 200 ml acto (9 %)
  • 200 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis garstyčių grūdelių (nebūtina)

Kaip paruošti

  1. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus – pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
  2. Sudėkite visus daržoves į didelį dubenį, įberkite druskos, cukraus, pipirų, supilkite actą ir aliejų.
  3. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie 3 valandas, kol daržovės išleis sultis.
  4. Mišrainę sudėkite į švarius stiklainius su išsiskyrusiu skysčiu.
  5. Sterilizuokite stiklainius apie 15 minučių, sandariai užsukite dangtelius ir palikite atvėsti.

Su kuo patiekti

Tinka prie bulvinių patiekalų, mėsos ar žuvies. Puikiai dera ir kaip lengvas užkandis su šviežia duona ar virtomis bulvėmis.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *