Receptai

Juodųjų serbentų uogienė: paprastas ir greitas receptas

Juodieji serbentai – tai tikras vitaminų lobynas. Juose gausu vitamino C, antioksidantų ir skaidulų, todėl net ir perdirbti jie išlieka vertingi. Uogienė iš juodųjų serbentų išsiskiria sodria spalva, gaiviu rūgštokai saldžiu skoniu ir intensyviu aromatu. Tai vienas populiariausių žiemos atsargų receptų, kuris praverčia tiek prie arbatos, tiek desertų.

Maistinė vertė (100 g)
Energija190 kcal
Baltymai1 g
Riebalai0.5 g
Angliavandeniai45 g
Skaidulos2 g
Cukrus42 g
Vitaminas C25 mg (28% RPN)
Kalis210 mg (6% RPN)

Ingredientai

  • 1 kg juodųjų serbentų
  • 1,2 kg cukraus
  • 200 ml vandens

Kaip paruošti

  1. Serbentus nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite kotelius.
  2. Į didelį puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir virkite, kol gausis skaidrus sirupas.
  3. Į verdantį sirupą sudėkite serbentus ir virkite ant silpnos ugnies 15–20 minučių, nuolat nugraibydami susidariusias putas.
  4. Maišykite atsargiai, kad uogos neprarastų formos, bet spėtų išskirti aromatingų sulčių.
  5. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais.
  6. Stiklainius apverskite aukštyn dugnu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Su kuo patiekti

Juodųjų serbentų uogienė puikiai dera prie arbatos, skrebučių ar blynų. Ji gali būti naudojama pyragams pertepti, desertams pagardinti ar net kaip natūralus padažas prie sūrio. Dėl ryškaus skonio ir intensyvios spalvos ši uogienė visada suteikia jaukumo ir vitaminų šaltinį žiemą.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *