Receptai

Grybų mišrainė žiemai su pomidorų padažu – gardus miško skonis stiklainyje

Grybų mišrainė su pomidorų padažu – tai puikus būdas išsaugoti miško gėrybes visai žiemai. Pomidorų padažas suteikia mišrainei švelnaus rūgštumo ir gaivumo, o grybai išlieka sultingi bei aromatingi. Tokia mišrainė ypač mėgstama dėl sodraus skonio ir paprasto paruošimo – ji dera tiek prie karštų patiekalų, tiek kaip šaltas užkandis.

Maistinė vertė (100 g)
Energinė vertė60 kcal
Baltymai2,5 g
Riebalai3 g
Angliavandeniai6 g
Skaidulos1,5 g
VitaminaiB grupė, D
MineralaiKalis, fosforas, magnis

Ingredientai

  • 1,5 kg virtų grybų (baravykų, raudonikių, voveraičių ar mišrių)
  • 0,5 kg svogūnų
  • 0,5 kg morkų
  • 500 ml pomidorų padažo
  • 150 ml aliejaus
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • 100 ml 9 % acto
  • prieskoniai: lauro lapai, juodųjų pipirų žirneliai

Paruošimas

  1. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 20 min.), tada nusunkite ir supjaustykite gabaliukais.
  2. Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir apkepkite, kol suminkštės.
  4. Į didelį puodą sudėkite grybus, pakepintas daržoves, supilkite pomidorų padažą.
  5. Pagardinkite cukrumi, druska, prieskoniais ir pavirkite apie 20 minučių.
  6. Įpilkite actą, išmaišykite ir dar pavirkite 5 minutes.
  7. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais.
  8. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Su kuo patiekti

Grybų mišrainė puikiai tinka kaip garnyras prie bulvių, ryžių ar kruopų, dera su mėsa ar žuvimi. Ji gali būti patiekiama ir kaip savarankiškas užkandis su duona ar šalia sūrio.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *