Receptai

Grybų mišrainė su pupelėmis žiemai – tradicinis pasirinkimas šaltajam sezonui

Grybų mišrainė su pupelėmis – tai vienas iš tų receptų, kuris kvepia rudeniu ir mišku. Ji soti, maistinga ir kupina natūralių skonių. Grybai suteikia mišrainei miško aromato, o pupelės – baltymų ir švelnaus kreminio skonio. Tai puikus pasirinkimas šaltajam sezonui – tiek prie mėsos, tiek kaip vegetariškas užkandis.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija62 kcal
Baltymai3,8 g
Riebalai2,1 g
Angliavandeniai7,2 g
Skaidulos2,5 g
Geležis1,2 mg (9 % RPN)
Kalis260 mg (13 % RPN)
Vitaminas B32,4 mg (15 % RPN)

Ingredientai

  • 1 kg virtų arba apvirtų miško grybų (voveraičių, baravykų ar pievagrybių)
  • 400 g virtų baltųjų pupelių
  • 300 g svogūnų
  • 300 g morkų
  • 150 ml aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Grybus gerai nuvalykite, apvirkite pasūdytame vandenyje apie 10–15 minučių, tada nusausinkite.
  2. Pupeles išvirkite iki minkštumo, jei naudojate sausas – pamirkykite jas iš anksto.
  3. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
  4. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite apie 5–7 minutes.
  5. Tuomet sudėkite grybus ir pupeles, įberkite druskos, cukraus, pipirų bei įdėkite lauro lapus.
  6. Supilkite actą ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 20–25 minutes, kol skoniai susigers.
  7. Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Grybų ir pupelių mišrainė puikiai dera su bulvėmis, grikiais, kepta mėsa ar tiesiog ant duonos riekės. Tai sotus, aromatingas ir maistingas patiekalas, kuris šaltuoju metų laiku suteiks tikro miško skonio jūsų stalui.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *