Ši burokėlių mišrainė su paprika – tikras spalvų ir skonio fejerverkas žiemos stalui. Sodrūs burokėliai dera su saldžiomis paprikomis ir švelniu rūgštelės prieskoniu. Tai ne tik gardus, bet ir maistingas pasirinkimas žiemos atsargoms.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 58 kcal |
| Baltymai | 1,2 g |
| Riebalai | 1,8 g |
| Angliavandeniai | 9,1 g |
| Skaidulos | 2,5 g |
| Cukrus | 6,8 g |
| Vitaminas C | 14 mg (15 % RPN) |
| Kalis | 250 mg (12 % RPN) |
Ingredientai
• 1,5 kg virtų burokėlių
• 3 raudonos paprikos
• 2 svogūnai
• 3 skiltelės česnako
• 150 ml aliejaus
• 150 ml 9 % acto
• 120 g cukraus
• 1 valgomasis šaukštas druskos
• 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
• 1 arbatinis šaukštelis malto kmyno (nebūtina, bet suteikia aromato)
Kaip paruošti
- Burokėlius išvirkite iki minkštumo, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite.
- Visas daržoves sudėkite į didelį puodą, supilkite aliejų, actą, cukrų, druską, pipirus ir, jei norite, kmynus.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 30–35 minutes, kol daržovės suminkštės ir išsiskirs sultys.
- Karštą mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangtelius ir apverskite juos žemyn.
- Atvėsus laikykite vėsioje, tamsioje vietoje – rūsyje ar sandėliuke.
Su kuo patiekti
Ši sodraus skonio mišrainė puikiai tinka prie keptos mėsos, kotletų ar bulvių patiekalų. Ji taip pat gardi kaip šaltas užkandis su duona ar šaukštas šios mišrainės prie kruopų ar ryžių suteiks patiekalui ypatingo skonio ir spalvos.

















