Receptai

Bulvių ir cukinijų apkepas – gardi idėja savaitgalio stalui

Bulvių ir cukinijų apkepas – puikus pasirinkimas savaitgalio stalui, kai norisi kažko paprasto, bet tuo pačiu ir skanaus. Šis patiekalas sujungia du mėgstamus ingredientus ir juos paruošia taip, kad kiekvienas kąsnis džiugintų skonio receptorius. Nesudėtingas, tačiau labai skanus, puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei su šeima ar draugais.

Maistinė vertė (100g)

Maistinė vertė (100 g)
Energija150 kcal
Baltymai3 g
Riebalai4 g
Angliavandeniai30 g
Skaidulos2 g
Cukrus5 g
Vitaminas C10 mg (12% RPN)
Kalis250 mg (7% RPN)

Ingredientai

  • 4 vidutinio dydžio bulvės
  • 2 vidutinio dydžio cukinijos
  • 1 didelis kiaušinis
  • 100g tarkuoto sūrio
  • 100g grietinėlės
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek česnako miltelių
  • Šviežių žolelių (petražolių, krapų) pagal skonį

Kaip paruošti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Nulupkite ir supjaustykite bulves bei cukinijas į plonus griežinėlius.
  3. Sumaišykite kiaušinį su grietinėle, įberkite druskos, pipirų ir česnako miltelių pagal skonį.
  4. Kepimo formą patepkite alyvuogių aliejumi ir pradėkite sluoksniuoti bulves, cukinijas ir tarkuotą sūrį.
  5. Užpilkite paruošta grietinėlės ir kiaušinio mišiniu.
  6. Kepkite apie 40-45 minutes, kol viršus gražiai apskrus ir apkepas taps minkštas.
  7. Pabaigoje, jei norite, galite apibarstyti šviežiomis žolelėmis.

Su kuo patiekti

Bulvių ir cukinijų apkepas puikiai tinka su šviežiais salotomis arba galite patiekti su jogurto padažu, kad suteiktumėte šiek tiek gaivumo. Taip pat labai tinka prie keptos mėsos ar žuvies.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *