Agurkų ir pomidorų mišrainė su želatina – tikras atradimas žiemos stalui. Ji išlaiko daržovių traškumą, o švelniai želatinės konsistencijos sultys suteikia patiekalui ypatingo lengvumo ir skonio. Ši mišrainė puikiai tinka tiek prie mėsos, tiek prie žuvies, o spalvingas jos vaizdas stiklainiuose džiugins akį visą žiemą.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 38 kcal |
| Baltymai | 1,1 g |
| Riebalai | 0,4 g |
| Angliavandeniai | 8 g |
| Skaidulos | 1,3 g |
| Cukrus | 6 g |
| Vitaminas C | 14 mg (16 % RPN) |
| Kalis | 240 mg (12 % RPN) |
Ingredientai
- 1 kg agurkų
- 1 kg pomidorų
- 3 svogūnai
- 2 morkos
- 1 šaukštas druskos
- 150 g cukraus
- 100 ml 9 % acto
- 10 g želatinos
- 100 ml vandens želatinai ištirpinti
Kaip paruošti
- Agurkus ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus – plonais žiedais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Sudėkite visas daržoves į didelį dubenį, įberkite druskos ir cukraus, supilkite actą ir palikite pastovėti apie 1 valandą, kad išsiskirtų sultys.
- Želatiną ištirpinkite šiltame vandenyje ir supilkite į daržovių masę. Gerai išmaišykite.
- Mišrainę paskirstykite į sterilizuotus stiklainius, uždenkite dangteliais.
- Kaitinkite stiklainius verdančiame vandenyje apie 15 minučių, tada sandariai užsukite ir apverskite dangteliais žemyn, kol atvės.
Su kuo patiekti
Ši spalvinga agurkų ir pomidorų mišrainė puikiai dera su kepta mėsa, žuvimi ar bulvių patiekalais. Ji taip pat tinka kaip lengvas užkandis ar garnyras prie šventinio stalo.

















