Receptai

Agurkų ir paprikų mišrainė žiemai – vasaros gaiva žiemos sezonui

Ši agurkų ir paprikų mišrainė – tikras vasaros skonis stiklainyje. Gaivūs agurkai, saldžios paprikos ir lengvas rūgštelės prieskonis sukuria puikų derinį, kuris žiemą atgaivins bet kurį patiekalą. Mišrainė ruošiama greitai, iš paprastų ingredientų, ir išlieka traški visą žiemą.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija40 kcal
Baltymai0,8 g
Riebalai1,5 g
Angliavandeniai6,2 g
Skaidulos1,5 g
Cukrus4,1 g
Vitaminas C25 mg (28 % RPN)
Kalis170 mg (8 % RPN)

Ingredientai

  • 1 kg agurkų
  • 500 g raudonųjų paprikų
  • 300 g morkų
  • 200 g svogūnų
  • 100 ml aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 arbat. š. juodųjų pipirų grūdelių
  • 2 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Agurkus, paprikas ir morkas nuplaukite. Agurkus ir paprikas supjaustykite griežinėliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  3. Sudėkite visas daržoves į didelį dubenį, įberkite druskos, cukraus, pipirų ir lauro lapus.
  4. Supilkite aliejų ir actą, viską gerai išmaišykite ir palikite 3 valandoms pastovėti.
  5. Kai daržovės išskirs sultis, sudėkite į sterilizuotus stiklainius kartu su skysčiu.
  6. Sterilizuokite stiklainius apie 15–20 minučių ir sandariai užsukite.

Su kuo patiekti

Agurkų ir paprikų mišrainė puikiai tinka prie keptos mėsos, bulvių ar ryžių patiekalų. Ji taip pat gali tapti gaiviu užkandžiu ar spalvingu priedu prie švenčių stalo.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

122

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *