Receptai

Spanguolių padažas žiemai – saldžiarūgštis gardumynas stiklainyje

Spanguolių padažas – tai vienas universaliausių žiemos priedų, kuris puikiai dera tiek su mėsos patiekalais, tiek su sūriais ar desertais. Saldžiarūgštis, ryškaus skonio ir spalvos padažas ne tik papuoš stalą, bet ir suteiks patiekalams išskirtinumo. Jis gaminamas paprastai, be jokių konservantų – tik natūralios spanguolės, cukrus ir šiek tiek citrusinės gaivos.

Maistinė vertė (100 g padažo)
Energija95 kcal
Baltymai0,1 g
Riebalai0,2 g
Angliavandeniai24 g
Skaidulos1,8 g
Cukrus22 g
Vitaminas C9 mg (10 % RPN)
Kalis80 mg (4 % RPN)

Ingredientai

  • 500 g spanguolių (šviežių arba šaldytų)
  • 200 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 1 apelsino sultys ir tarkuota žievelė
  • žiupsnelis cinamono (nebūtina)
  • 1 arbat. š. krakmolo (jei norite tirštesnio padažo)

Kaip paruošti

  1. Spanguoles nuplaukite ir sudėkite į puodą su vandeniu.
  2. Virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol uogos ims sprogti ir suminkštės.
  3. Įpilkite apelsino sulčių, suberkite cukrų ir, jei norite, cinamoną. Maišykite ir virkite dar 10–15 minučių, kol masė sutirštės.
  4. Jei norite tirštesnio padažo, atskirai ištirpinkite krakmolą šaukšte vandens ir supilkite į verdantį padažą. Virkite dar 2–3 minutes.
  5. Karštą padažą supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite, kol atvės.

Su kuo patiekti

Spanguolių padažas puikiai tinka prie keptos kalakutienos, vištienos, kiaulienos ar sūrių. Jis taip pat dera su blyneliais, blynelių tortais ar net ledais – subtilus saldžiarūgštis skonis suteiks išskirtinumo kiekvienam patiekalui.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

124

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *