Ši spalvinga paprikų ir morkų mišrainė – tikra rudens klasika, kupina natūralaus saldumo ir traškumo. Ji puikiai tinka žiemos dienoms, kai norisi vasariškų skonių. Gardus pagardas prie mėsos, bulvių ar tiesiog duonos riekelės – visada primins šiltą ir kvapnų derliaus metą.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 45 kcal |
| Baltymai | 1.2 g |
| Riebalai | 1.5 g |
| Angliavandeniai | 7.3 g |
| Skaidulos | 1.0 g |
| Cukrus | 5.8 g |
| Vitaminas C | 12 mg (15 % RPN) |
| Kalis | 180 mg (9 % RPN) |
Ingredientai
- 1 kg morkų
- 1 kg saldžiųjų paprikų (įvairių spalvų)
- 3 svogūnai
- 4 skiltelės česnako
- 200 ml aliejaus
- 100 ml acto (9 %)
- 3 šaukštai cukraus
- 1 šaukštas druskos
- 1 a. š. juodųjų pipirų grūdelių
- 3 lauro lapai
Kaip paruošti
- Morkas nulupkite ir sutarkuokite.
- Paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais.
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite.
- Į puodą supilkite aliejų, sudėkite visas daržoves.
- Suberkite cukrų, druską, pipirus, lauro lapus, supilkite actą.
- Kaitinkite apie 25–30 min., kol daržovės suminkštės, bet liks traškios.
- Sukrėskite į sterilizuotus stiklainius, užsukite, apverskite, leiskite atvėsti.
Su kuo patiekti
Ši mišrainė puikiai dera su kepta mėsa, ryžiais ar bulvėmis. Galima naudoti kaip garnyrą prie žuvies ar troškinių. Taip pat labai skanu su duona ar virtomis bulvėmis – natūralus skonis primena vasarą net žiemą.

















