Receptai

Paprikų ir morkų mišrainė žiemai – ryški ir gardi rudens dovana stiklainyje

Ši spalvinga paprikų ir morkų mišrainė – tikra rudens klasika, kupina natūralaus saldumo ir traškumo. Ji puikiai tinka žiemos dienoms, kai norisi vasariškų skonių. Gardus pagardas prie mėsos, bulvių ar tiesiog duonos riekelės – visada primins šiltą ir kvapnų derliaus metą.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija45 kcal
Baltymai1.2 g
Riebalai1.5 g
Angliavandeniai7.3 g
Skaidulos1.0 g
Cukrus5.8 g
Vitaminas C12 mg (15 % RPN)
Kalis180 mg (9 % RPN)

Ingredientai

  • 1 kg morkų
  • 1 kg saldžiųjų paprikų (įvairių spalvų)
  • 3 svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • 200 ml aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 a. š. juodųjų pipirų grūdelių
  • 3 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite.
  2. Paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais.
  3. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite.
  4. Į puodą supilkite aliejų, sudėkite visas daržoves.
  5. Suberkite cukrų, druską, pipirus, lauro lapus, supilkite actą.
  6. Kaitinkite apie 25–30 min., kol daržovės suminkštės, bet liks traškios.
  7. Sukrėskite į sterilizuotus stiklainius, užsukite, apverskite, leiskite atvėsti.

Su kuo patiekti

Ši mišrainė puikiai dera su kepta mėsa, ryžiais ar bulvėmis. Galima naudoti kaip garnyrą prie žuvies ar troškinių. Taip pat labai skanu su duona ar virtomis bulvėmis – natūralus skonis primena vasarą net žiemą.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *